Mleté telecí řízky v omáčce
50 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
90 mg
Cukr
154 mg
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno. V míse promícháme maso se solí, pepřem, natí, mletým muškátovým oříškem, vejcem, rozpuštěným máslem a smetanou. Vypracujeme kompaktní hmotu, ze které tvoříme placky. Obalujeme je v mouce a smažíme na sádle z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
- 2Do výpeku vmícháme zbývající mouku a za stálého míchání osmažíme. Poté zašleháme vývar a alespoň 10 minut za stálého míchání provaříme. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a 5 minut na mírném plameni dusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.