Mleté telecí řízky v omáčce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
90 mg
Cukr
154 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozkrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno. V míse promícháme maso se solí, pepřem, natí, mletým muškátovým oříškem, vejcem, rozpuštěným máslem a smetanou. Vypracujeme kompaktní hmotu, ze které tvoříme placky. Obalujeme je v mouce a smažíme na sádle z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
  • 2
    Do výpeku vmícháme zbývající mouku a za stálého míchání osmažíme. Poté zašleháme vývar a alespoň 10 minut za stálého míchání provaříme. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a 5 minut na mírném plameni dusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.