Mletý steak po čínsku
45 min.
Ingredience
- 200gramůVepřové maso libové
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPažitka
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, zakapeme sójovou omáčkou a necháme v chladu asi hodinu odležet.
- 2Poté maso umeleme, osolíme a promícháme s 2 lžícemi studené vody. Vytvarujeme 2 steaky, na části oleje je opečeme po obou stranách.
- 3Okapané žampiony pokrájíme na větší kousky, na zbylém oleji je prohřejeme a ochutíme sójovou omáčkou.
- 4Upečené steaky přendáme na nahřáté talíře, navršíme na ně houbovou směs, posypeme nasekaným česnekem a ozdobíme pažitkou.
- 5Podáváme s dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.