Mlíčí po mlynářsku
25 min.
Ingredience
- 300gramůMlíčí z kapra
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 mg
Postup přípravy
- 1Omyté mlíčí dáme do síta a spaříme horkou vodou, do které jsme dali trochu octa.
- 2V misce smícháme hladkou mouku se solí a pepřem. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. Mlíčí obalíme v ochucené mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a mlíčí osmažíme z každé strany dozlatova.
- 4Osmažené mlíčí dáme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou kudrnkou, ozdobíme kolečky omytého citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.