Mník s bůčkem a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 800gramůMník
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůVepřový bok
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček nakrájíme na drobné kostičky, česnek oloupeme, rozkrájíme na plátky, rajčata scedíme a pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme bůček a osmahneme do zlatova. Bůček vyjmeme, filety z mníka prošpikujeme plátky česneku, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Porce ryby vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme do zlatova.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme rajčata, na ně položíme porce mníka, posypeme bůčkem, vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zprudka zapékáme.
- 3Rybu upravíme na talíře, doplníme rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.