Moczka
70 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůŠvestky
- 300gramůPerník
- 1kusPetržel kořen
- 10kusůFíky sušené
- 50gramůOřechy vlašské
- 20gramůMandle
- 100gramůHrozinky
- 1litrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Necháme nabobtnat švestky ve vlažné vodě asi 4 hodiny.
- 2Dáme si vařit zeleninu a po změknutí ji z vývaru vyndáme.
- 3Nakrájíme na kusy perník a namočíme do vývaru ze zeleniny, přilijeme pivo.
- 4V malém množství vody povaříme švestky. Nalijeme je na perník, přidáme rozinky, nasekané mandle, nasekané vlašské ořechy a nasekané fíky. Posolíme a zalijeme citronovou šťávou.
- 5V pánvi si rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme v jíšku.
- 6Směs rozmícháme v polévce. Hotovou polévku podáváme teplou nebo studenou v malých miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.