Mokka dort s vlašskými ořechy

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme žloutky s vodou, cukrem, vanilkovým cukrem, sezamovým olejem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který pak opatrně zamícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a 2/3 mletých vlašských ořechů.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme asi 50 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout, vyklopíme z formy a pak podélně rozřízneme.
  • 3
    V míse smícháme vanilkový pudinkový prášek se žloutkem, cukrem a mlékem. Promícháme, směs nalijeme do kastrůlku a za stálého míchání přivedeme k varu, potom kastrůlek sundáme ze sporáku a necháme vychladnout. Máslo smícháme s moučkovým cukrem, zašleháme vychladlý pudink, mandlový likér a instantní kávu.
  • 4
    Z krému odebereme 3 lžíce a naplníme do zdobícího sáčku. Zbytek krému namažeme na spodní placku korpusu, poté na krém položíme druhou placku korpusu a celý dort včetně stran pomažeme zbytkem krému a uhladíme. Navrch dortu děláme pomocí zdobícího sáčku hromádky krému.
  • 5
    Okraje dortu ozdobíme zbytkem vlašských ořechů, necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.