Moldavská zapékaná rajčata

40 min.
Moldavská republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme sýrovou omáčku. V kastrolku ve 125 ml horkého mléka rozpustíme tučný tavený sýr nakrájený na kostky. Pak připravíme ze 40 g másla a 3 lžic hladké mouky světlou jíšku. Zředíme ji vlažným zeleninovým vývarem nebo vodou, rozšleháme se šlehačkou, přilijeme rozpuštěný sýr, osolíme, okořeníme sladkou paprikou a krátce povaříme. Potom stáhneme z ohně a zjemníme žloutkem.
  • 2
    Větší rajčata omyjeme, rozpůlíme, na řezu osolíme a opepříme a naskládáme je řezem navrch do máslem vymazané zapékací misky. Vše zalijeme připravenou sýrovou omáčkou, pokapeme máslem a vložíme do horké trouby, kde rajčata 15-20 minut zapékáme.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.