Moldavské mititei – kuličky z mletého hovězího masa
30 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyPaprika zelená
- 8kusůRajčata
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 500gramůHovězí libové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso z krkovice 2x umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme jemně utřený česnek se solí, sůl, pepř a 3 lžíce horké vody. Směs dobře prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je olejem a dáme na 30 minut do chladničky odležet.
- 2Mezitím na proužky nakrájíme pálivou zelenou papriku a na čtvrtky menší rajčata.
- 3Odležené mititei upečeme po všech stranách na grilu.
- 4Pokrm podáváme jako teplý mezichod s proužky pálivé papriky a čtvrtkami rajčat a osolenou zakysanou smetanou jako dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.