Moravská cibulačka s uzeným masem
30 min.
Ingredience
- 7,5decilitrůHovězí vývar základní
- 1decilitrVíno bílé
- 3kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůUzené maso vařené
- 1hrstPažitka
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na osm dílků.
- 2Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme studenou vodou a najemno ji nasekáme.
- 3V hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla a krátce na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, osolíme, přilijeme vývar a víno a vaříme, až je cibule měkká.
- 4V pánvi rozehřejeme zbylou lžíci sádla a krátce osmažíme uzené maso, které poté necháme na papírovém ubrousku okapat.
- 5Polévku rozlijeme do servírovacích talířů, přidáme k ní osmažené uzené maso, posypeme jemně nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.