Moravská cibulačka s uzeným masem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na osm dílků.
  • 2
    Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme studenou vodou a najemno ji nasekáme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla a krátce na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, osolíme, přilijeme vývar a víno a vaříme, až je cibule měkká.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme zbylou lžíci sádla a krátce osmažíme uzené maso, které poté necháme na papírovém ubrousku okapat.
  • 5
    Polévku rozlijeme do servírovacích talířů, přidáme k ní osmažené uzené maso, posypeme jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.