Moravská kuřecí pánev
40 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1lžíceKečup
- 1lžičkaKoření grilovací
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,2decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1,5decilitryVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
925 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 2Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme pivo s vodou, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.