Moravská vepřová pečeně

80 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
417 mg
Cukr
136 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme do ledničky na hodinu uležet.
  • 2
    Do pekáčku dáme křížem špejle, aby se maso nepřipékalo ke dnu. Na špejle položíme plátky masa, podlijeme vodou, přidáme nové koření, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme péct. Pečeme 30 minut, pekáček odkryjeme, maso obrátíme a dopékáme odkryté dalších 30 minut. Maso průběžně podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem. 5 minut před koncem pečení přisypeme mletou papriku.
  • 3
    Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.