Moravská vepřová pečeně
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová pečeně
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 10stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
417 mg
Cukr
136 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme do ledničky na hodinu uležet.
- 2Do pekáčku dáme křížem špejle, aby se maso nepřipékalo ke dnu. Na špejle položíme plátky masa, podlijeme vodou, přidáme nové koření, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme péct. Pečeme 30 minut, pekáček odkryjeme, maso obrátíme a dopékáme odkryté dalších 30 minut. Maso průběžně podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem. 5 minut před koncem pečení přisypeme mletou papriku.
- 3Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.