Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme sterilované kysané zelí a orestujeme. Zaprášíme mletou paprikou a nakonec zalijeme kuřecím vývarem. Okořeníme dle chuti, provaříme.
  • 2
    Cca 15min před dokončením polévky přidáme brambory nakrájené na kostičky a nakonec zahustíme hladkou moukou.
  • 3
    Na pánvi orestujeme na sádle slaninu, přidáme mléko a rozmixujeme. Tímto vytvoříme slaninovou pěnu, kterou při podávání ozdobíme polévku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.