Moravská zelná polévka se slaninovou pěnou
45 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaKmín celý
- 250gramůZelí kysané
- 2kusyBrambory
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,1litrMléko polotučné
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme sterilované kysané zelí a orestujeme. Zaprášíme mletou paprikou a nakonec zalijeme kuřecím vývarem. Okořeníme dle chuti, provaříme.
- 2Cca 15min před dokončením polévky přidáme brambory nakrájené na kostičky a nakonec zahustíme hladkou moukou.
- 3Na pánvi orestujeme na sádle slaninu, přidáme mléko a rozmixujeme. Tímto vytvoříme slaninovou pěnu, kterou při podávání ozdobíme polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.