Moravská zelňačka
150 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová uzená žebra
- 1litrVoda pitná
- 200gramůBrambory
- 250gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusZakysaná smetana
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.
- 2Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.
- 3Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.
- 4Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.
- 5Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.
- 6Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 1. 2017
Moravská zelňačka
Místo uzených žeber jsem měla křížovou kost, navíc jsem přidala trochu cibule, bobkový list a nové koření. Většinou zahušťuju jíškou, ale jde to i takhle, jen se musí nechat důkladně provařit. Brambory většinou vařím zvlášť, asi záleží na odrůdě, když je vařím se zelím, tak je mám někdy přitvrdlé.🙂