Moravská zelňačka

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.
  • 2
    Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.
  • 3
    Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.
  • 5
    Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.
  • 6
    Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 1. 2017
Moravská zelňačka
Místo uzených žeber jsem měla křížovou kost, navíc jsem přidala trochu cibule, bobkový list a nové koření. Většinou zahušťuju jíškou, ale jde to i takhle, jen se musí nechat důkladně provařit. Brambory většinou vařím zvlášť, asi záleží na odrůdě, když je vařím se zelím, tak je mám někdy přitvrdlé.🙂