Moravské závitky s uzeným masem
145 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí kýta
- 150gramůMoravské uzené maso
- 40gramůAnglická slanina
- 50gramůSádlo škvařené
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
269 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Každou porci pokryjeme plátkem uzeného masa a slaniny a stočíme do závitku. Pečeme na vymaštěném pekáči asi 1 hodinu.
- 2Upečené závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a procedíme na závitky. Dusíme ještě asi 30 minut, až je maso měkké.
- 3Podáváme s bramborovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.