Moravské závitky s uzeným masem

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
269 mg
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Každou porci pokryjeme plátkem uzeného masa a slaniny a stočíme do závitku. Pečeme na vymaštěném pekáči asi 1 hodinu.
  • 2
    Upečené závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a procedíme na závitky. Dusíme ještě asi 30 minut, až je maso měkké.
  • 3
    Podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.