Moravské zelí
50 min.
Ingredience
- 1kusBrambory
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 800gramůZelí kysané
- 1lžičkaKmín celý
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhané zelí dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou.
- 2Přidáme nakrájenou cibuli, sádlo, osolíme a okmínujeme.
- 3Uvaříme doměkka.
- 4Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a připravíme jíšku.
- 5Zředíme ji vodou ze zelí, rozmícháme dohladka. K zelí přidáme nastrouhaný brambor, jíšku a dochutíme.
- 6Nkonec zelí okyselíme octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 1. 2017
Moravské zelí
Jelikož bylo zelí kyselé tak akorát, nepřidávala jsem už ocet. Připravenou jíšku nechávám dobře provařit a brambory přidávám až ke konci přípravy. Za mě palec nahoru.🙂