Moravské zelí

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouhané zelí dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou.
  • 2
    Přidáme nakrájenou cibuli, sádlo, osolíme a okmínujeme.
  • 3
    Uvaříme doměkka.
  • 4
    Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a připravíme jíšku.
  • 5
    Zředíme ji vodou ze zelí, rozmícháme dohladka. K zelí přidáme nastrouhaný brambor, jíšku a dochutíme.
  • 6
    Nkonec zelí okyselíme octem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 1. 2017
Moravské zelí
Jelikož bylo zelí kyselé tak akorát, nepřidávala jsem už ocet. Připravenou jíšku nechávám dobře provařit a brambory přidávám až ke konci přípravy. Za mě palec nahoru.🙂