Moravský guláš s pivem
145 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí kližka
- 4kusyCibule
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3stroužkyČesnek
- 1kusRajčata
- 2lžíceStrouhanka
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300mililitrůVoda pitná
- 2kusyKlobása ostravská
- 1kusPaprika zelená
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
41 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli. Rajče spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajče nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásy podélně rozkrojíme.
- 2Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, česnek a restujeme. Poté přisypeme mletou papriku, zbylou sůl, podlijeme vodou a dusíme.
- 3Když je maso téměř měkké, přimícháme rajče, papriku, strouhanku, vlijeme pivo, promícháme a dovaříme.
- 4V mezičase na suché pánvi opečeme klobásy. Do každého talíře vložíme na guláš polovinu nožičky klobásy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.