Moravský králík
140 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKrálík
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceKečup
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
46 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
455 mg
Cukr
926 mg
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
- 2V oleji rozmícháme papriku, pepř, sůl, přilijeme vodu, víno a vmícháme hořčici, kečup, cibuli a česnek.
- 3Porce králíka vložíme do pekáče, přelijeme připravenou směsí, zakryjeme fólií a necháme přes noc marinovat.
- 4Pekáč s namarinovaným králíkem vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba dvě hodiny. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.