Moravský zelný guláš
90 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí maso přední
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5kilogramBrambory
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
16 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Hlávkové zelí opláchneme studenou vodou a rozkrájíme nadrobno.
- 3Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
- 4V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, kterou dochutíme kmínem a mletou paprikou. Poté přidáme kousky masa a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, přimícháme rajčatový protlak a vše zalijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Měkké maso z hrnce vyndáme, do hrnce přisypeme mouku a za stálého míchání ji orestujeme. Přilijeme horkou vodu, provaříme, přidáme nakrájené brambory a zelí a vše vaříme přibližně 20 minut. Do hrnce poté vrátíme maso, promícháme, necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.