Mořčák s pomerančovou omáčkou

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Velký pekáč vymastíme 1 lžící oleje. Ryby omyjeme, osušíme a potřeme je olejem. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Pomeranč a citrony opláchneme a nakrájíme na plátky. Kopr a kerblík také opláchneme a osušíme.
  • 3
    Do břišní dutiny každé ryby dáme plátek pomeranče a plátek citronu, snítku kopru a kerblíku. Ryby svážeme nití a vložíme do pekáče. Potřeme zbytkem oleje a dáme na 40 minut péct do trouby.
  • 4
    Pomerančovou šťávu smícháme s vínem a ohřejeme. Během pečení touto směsí ryby potíráme.
  • 5
    Z ryb odstraníme nitě, upravíme na talíře a podáme s čerstvými bylinkami a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.