Mořčák s pomerančovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžícePomerančová šťáva
- 3lžíceVíno bílé
- 2kusyCitrony
- 1lžíceKopr čerstvý
- 800gramůMořčák
- 1lžíceKerblík
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Velký pekáč vymastíme 1 lžící oleje. Ryby omyjeme, osušíme a potřeme je olejem. Osolíme a opepříme.
- 2Pomeranč a citrony opláchneme a nakrájíme na plátky. Kopr a kerblík také opláchneme a osušíme.
- 3Do břišní dutiny každé ryby dáme plátek pomeranče a plátek citronu, snítku kopru a kerblíku. Ryby svážeme nití a vložíme do pekáče. Potřeme zbytkem oleje a dáme na 40 minut péct do trouby.
- 4Pomerančovou šťávu smícháme s vínem a ohřejeme. Během pečení touto směsí ryby potíráme.
- 5Z ryb odstraníme nitě, upravíme na talíře a podáme s čerstvými bylinkami a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.