Morkové knedlíčky s telecí ledvinou
30 min.
Ingredience
- 1kusTelecí ledviny
- 2decilitryMléko polotučné
- 1kusCibule
- 80gramůMorek
- 3lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
657 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí ledvinu rozkrojíme, vyřízneme z ní močové kanálky, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme, namočíme do mléka asi na půl hodiny.
- 2Ledvinu potom znovu omyjeme pod tekoucí vodou a velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.
- 3V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené maso a podusíme ho pod pokličkou asi 8-10 minut. Přidáme morek z uvařené hovězí kosti, strouhanku, pepř, sůl, žloutky a muškátový oříšek. Směs dobře vidličkou promícháme. Přidáme hrubou mouku podle potřeby, směs by měla být tuhá. Vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2-3 cm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.