Mořská směs v tomatě
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 1kusCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůHřebenatka
- 100gramůMořský ďas
- 1kusCitrony
- 1lžičkaKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme olivový olej. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek a okapané ančovičky. Osolíme, okořeníme chilli, pepřem a za stálého míchání zvolna restujeme 5 minut.
- 2Potom přidáme rajčata, přilijeme víno, vývar a omáčku povaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky vložíme omyté krevety, hřebenatky a mořského ďasa. Ochutíme citronovou kůrou a šťávou, kapary a povaříme 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.