Mořská štika s rýžovými nudlemi
30 min.
Ingredience
- 500gramůMořská štika - filety
- 50gramůZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 30gramůShiitake houby
- 100gramůCibulka jarní
- 250gramůNudle rýžové
- 50mililitrůOlej stolní
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 50gramůMandle
- 40mililitrůOlej sezamový
- 40mililitrůSherry brandy
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na širší proužky, odstraníme nožičky z hub a zbytek nakrájíme na plátky, jarní cibulky na 2 cm dlouhé kousky. Rýžové nudle připravíme dle návodu, zchladíme a necháme stranou. Rybu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky.
- 2V pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm mandle, které pak vyjmeme, v pánvi orestujeme kousky ryby a rovněž je vyjmeme. Do pánve nalijeme zbývající olej, asi 2 minuty na něm restujeme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, chilli, houby a cibuli, poté přidáme sezamový olej, sójovou omáčku, sherry, osmahnuté mandle a rybu, necháme 2 minuty povařit. Ochutíme, nudle rozdělíme na talíře, na ně poklademe porce ryby a posypeme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.