Mořské plody s mátou
30 min.
Ingredience
- 300gramůMušle slávky
- 300gramůGarnát obecný
- 200gramůChobotnice
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 250gramůFazolové výhonky
- 1hrstCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMáta
- 0,5lžičkaCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
915 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mořské plody opláchneme a osolíme. Rybí omáčku smícháme se 4 lžícemi vody, 1/2 lžičkou soli, trochou pepře a cukrem. Výhonky propláchneme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na malé kousky. Mátu opláchneme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek nasekáme na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka dle chuti a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm orestujeme mořské plody, česnek, cibulky a papričky. Poté přidáme mátu a výhonky, ochucenou rybí omáčku a vše na prudkém ohni krátce osmažíme.
- 3Dochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře, dozdobíme mátovými lístky a podáváme. Jako přílohu můžeme použít dlouhozrnnou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.