Mořský ďas na šafránu
45 min.
Ingredience
- 750gramůMořský ďas
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
885 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého mořského ďasa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Šafránová vlákna namočíme na několik minut do horké vody. V pánvi ohřejeme víno a vodu, přidáme šafrán a chvíli mícháme. Vložíme kousky ryby a zvolna vaříme 5-6 minut. Potom rybu vyjmeme, necháme okapat a vývr uchováme. Větší špenátové listy omyjeme, odstraníme z nich řapíky a listy krátce spaříme vroucí vodou. Potom na listy poklademe kousky masa a pevně zabalíme včetně stran listů. Závitky položíme spojem dolů do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme je vývarem a pod fólií zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.