Mořský ďas na šafránu

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
885 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a omytého mořského ďasa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Šafránová vlákna namočíme na několik minut do horké vody. V pánvi ohřejeme víno a vodu, přidáme šafrán a chvíli mícháme. Vložíme kousky ryby a zvolna vaříme 5-6 minut. Potom rybu vyjmeme, necháme okapat a vývr uchováme. Větší špenátové listy omyjeme, odstraníme z nich řapíky a listy krátce spaříme vroucí vodou. Potom na listy poklademe kousky masa a pevně zabalíme včetně stran listů. Závitky položíme spojem dolů do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme je vývarem a pod fólií zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.