Mořský ďas na víně
40 min.
Ingredience
- 1kilogramMořský ďas
- 60gramůCibule
- 15gramůPetržel - nať
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 200mililitrůVíno bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
459 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, uřízneme jim hlavu, vykucháme je a vyřežeme z nich plátky. Hlavy a odřezky dáme do hrnce s trochou vody, jedním stroužkem česneku, 10 g petrželky a špetkou soli. Vaříme vše asi 20 minut a takto získaný rybí vývar jemně scedíme.
- 2Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na tenká kolečka, omyjeme zbývající petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Cibuli osmažíme v pánvi na 20 g másla, přidáme rybí plátky, přilijeme rybí vývar, citronovou šťávu a bílé víno a na mírném plameni ryby asi 5 minut povaříme.
- 3Plátky vyjmeme děrovanou lžící a rozložíme je na servírovací mísu. Tekutinu v pánvi zčásti vyvaříme na prudkém plameni, vmícháme do omáčky zbývající máslo a zbývající petrželku, hotovou omáčkou rybí plátky přelijeme a podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.