Mořský ďas na zeleném čaji
40 min.
Ingredience
- 200gramůMořský ďas
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Omáčka
- 30gramůLanýžová salsa
- 3decilitryVoda pitná
- 12mililitrůOlej lanýžový
- 1decilitrVývar rybí
- 5kusůShiitake houby
- 1kusČaj zelený
- 1kusAvokádo
- 4kusyHouby enoki
- 1lžíceSezam - semena
- 15mililitrůOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
19 g
Cukr
497 mg
Postup přípravy
- 1Mořského ďasa rozkrojíme na čtyři 50g porce, které ještě rozkrojíme na půlky. Připravené kousky ďasa osolíme, opepříme a povaříme na páře 15 minut.
- 2Příprava omáčky: Vodu vlijeme do kastrůlku, přilijeme lanýžový olej, rybí omáčku, lanýžovou salsu, na tenké pásky nakrájené houby shiitake a nakonec přidáme rybí vývar a vložíme sáček zeleného čaje. Suroviny přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom vyjmeme sáček s čajem. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem na hustou hmotu.
- 3Uvařené rybí plátky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porcí. Každou porci ozdobíme na kousky nakrájeným avokádem a na kousky nakrájenými čerstvými houbami enoki. Nakonec vše přelijeme připravenou teplou omáčkou, posypeme bílým sezamem a hotové jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.