Mořský ďas po lázeňsku

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
890 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaného štikozubce zbaveného šupin vně i uvnitř osolíme a obalíme ho v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Na plechu nebo ve veliké zapékací míse rozehřejeme máslo, krátce v něm po obou stranách opečeme rybu a pak ji vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na nejnižší poloze roštu při 200 °C. Plech vyjmeme z trouby, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a v troubě necháme zesklovatět. Přes rybu přelijeme citrónovou šťávu, potom víno a postupně smetanu. Omáčku opatrně promícháme a pečeme asi 30 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Rybu občas přeléváme. Přidáme nasekanou petržel a ještě jednou krátce provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.