Mořský ďas s lilkem na kyselo
45 min.
Ingredience
- 500gramůMořský ďas
- 300gramůLilek
- 1lžíceOcet vinný
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusSalát hlávkový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filet z mořského ďasa rozkrojíme na dva díly. Vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme neoloupané stroužky česneku, větvičku tymiánu, několik kousků papriky a ochutíme solí.
- 2Zakryjeme a na mírném ohni cca 8min povaříme. Poté odstavíme a rybu v nálevu necháme vychladnout.
- 3Očištěný lilek nakrájíme ne velmi tenké plátky a ty orestujeme z obou stran na teflonové pánvi vysypané solí. Přemístíme do hluboké nádoby, potřeme olejem, pokapeme octem, zakryjeme fólií a necháme půl hodiny odpočinout.
- 4Rybu nakrájíme na tenké plátky, na talíře rozložíme salátové listy, na ně poklademe střídavě rybu a lilek a ozdobíme krevetou, krátce orestovanou na rozpáleném oleji a vyloupanou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.