Mořský ďas s nudlemi
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 600gramůMořský ďas
- 300gramůTěstoviny Fettuccine
- 50gramůŠalotka
- 10gramůTymián čerstvý
- 100mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůZázvor celý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
325 mg
Postup přípravy
- 1Ostrým nožem prořízneme blánu, ve které je mořský ďas zahalen, a dostaneme se až k páteři, aby jsme mohli vyříznout plátky po obou jejích stranách. Opakujeme stejnou operaci i na druhé straně. Oloupeme citrony, pokrájíme kůru na kousíčky a povaříme ji ve vodě. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.
- 2V pánvi smažíme 4 minuty na másle oloupané a pokrájené šalotky a tymián. Přidáme rybí plátky, osmažíme je po obou stranách, zalijeme bílým vínem, necháme ho vyvařit a pak je vaříme ještě 6 minut za občasného přilévání zeleninového vývaru, osolíme je a opepříme. Rybí plátky opatrně děrovanou kuchyňskou lopatkou vyjmeme a udržujeme je teplé mezi dvěma talíři.
- 3Na prudkém plameni necháme část tekutiny vyvařit, aby zůstaly jen 2 dl, přidáme smetanu, necháme ji pár minut vařit, stáhněte pánev z ohně, vmícháme do omáčky vidličkou na kousky pokrájené máslo, přidáme scezenou citronovou šťávu, zázvor, petrželku promícháme. Uvaříme těstoviny a vyklopíme je na servírovací mísu, po straně dáme ryby vše zalijeme omáčkou a hotový pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.