Mořský ďas s omáčkou kaparovou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme ocasní ploutve z mořského ďasa. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso odkrojíme z obou stran, abychom získali dva silné plátky.
  • 2
    Plátky pokrájíme na kostky a dáme do talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Kostky necháme okapat a napichujeme na jehly střídavě s klínky citronu a bobkovými listy.
  • 3
    Gril předehřejeme a maso na jehlách obalíme fólií. Pečeme 3 minuty, občas obrátíme, potřeme tekutinou a pečeme další 4 minuty.
  • 4
    V misce smícháme olivový olej, česnek, citronovu šťávu a kůru, petrželku, nasekané kapary, filátka a pepř. Vznikne tak omáčka.
  • 5
    Jehly rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.