Mořský ďas s omáčkou kaparovou
35 min.
Ingredience
- 750gramůMořský ďas
- 2kusyCitrony
- 8lžicOlej olivový
- 5kusůBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceKapary
- 3kusyAnčovička - filety
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme ocasní ploutve z mořského ďasa. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso odkrojíme z obou stran, abychom získali dva silné plátky.
- 2Plátky pokrájíme na kostky a dáme do talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Kostky necháme okapat a napichujeme na jehly střídavě s klínky citronu a bobkovými listy.
- 3Gril předehřejeme a maso na jehlách obalíme fólií. Pečeme 3 minuty, občas obrátíme, potřeme tekutinou a pečeme další 4 minuty.
- 4V misce smícháme olivový olej, česnek, citronovu šťávu a kůru, petrželku, nasekané kapary, filátka a pepř. Vznikne tak omáčka.
- 5Jehly rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.