Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořského ďase omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku i papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kousky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nakrájenou rybu na něm za stálého míchání osmažíme, pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla - třeba do mírně vyhřáté trouby.
  • 5
    Do pánve přidáme zbylý olej a za občasného míchání na něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. K usmažené zelenině přidáme nakrájená rajčata, směs dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, necháme ji přejít varem a na středním ohni pak ještě 10 minut vaříme. Potom přilijeme kokosové mléko, promícháme a ještě krátce provaříme.
  • 6
    Do omáčky dáme kousky osmažené ryby, vše necháme chvíli prohřát. Rybu s omáčkou dáme na servírovací talíře posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.