Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůMořský ďas
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička zelená
- 1kusPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 150mililitrůMléko kokosové
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mořského ďase omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku i papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
- 3Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kousky.
- 4V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nakrájenou rybu na něm za stálého míchání osmažíme, pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla - třeba do mírně vyhřáté trouby.
- 5Do pánve přidáme zbylý olej a za občasného míchání na něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. K usmažené zelenině přidáme nakrájená rajčata, směs dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, necháme ji přejít varem a na středním ohni pak ještě 10 minut vaříme. Potom přilijeme kokosové mléko, promícháme a ještě krátce provaříme.
- 6Do omáčky dáme kousky osmažené ryby, vše necháme chvíli prohřát. Rybu s omáčkou dáme na servírovací talíře posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.