Mořský ďas s šafránem a hrozinkami
50 min.
Ingredience
- 100gramůHrozinky
- 1kusLimetka
- 500gramůMořský ďas
- 4lžíceOlej olivový
- 150mililitrůSherry brandy
- 0,33lžičkaNové koření celé
- 8stroužkůČesnek
- 3špetkyŠafrán
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou rybu nakrájíme na kousky velké asi 4 cm, osolíme a opepříme a dáme na 15 minut odležet.
- 2Hrozinky omyjeme a dáme do misky s chladnou vodou nabobtnat.
- 3Odleželé kousky ryby napichujeme na špízy a opékáme ze všech stran na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Opečené vyjmeme z pánve.
- 4Stroužky česneku oloupeme a opékáme dozlatova na oleji zbylém z opékání rybích špízů.
- 5Opečený česnek zalijeme sherry, přidáme okapané hrozinky, omyté a okapané blizny šafránu a nové koření. Když se tekutina začne vařit, vložíme do ní špízy a dusíme zvolna asi 5 minut. Tekutina by se měla odpařit.
- 6Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem a podáváme horký, ozdobený plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.