Mořský ďas s šafránem a hrozinkami

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a osušenou rybu nakrájíme na kousky velké asi 4 cm, osolíme a opepříme a dáme na 15 minut odležet.
  • 2
    Hrozinky omyjeme a dáme do misky s chladnou vodou nabobtnat.
  • 3
    Odleželé kousky ryby napichujeme na špízy a opékáme ze všech stran na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Opečené vyjmeme z pánve.
  • 4
    Stroužky česneku oloupeme a opékáme dozlatova na oleji zbylém z opékání rybích špízů.
  • 5
    Opečený česnek zalijeme sherry, přidáme okapané hrozinky, omyté a okapané blizny šafránu a nové koření. Když se tekutina začne vařit, vložíme do ní špízy a dusíme zvolna asi 5 minut. Tekutina by se měla odpařit.
  • 6
    Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem a podáváme horký, ozdobený plátky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.