Mořský ďas v zelenině
30 min.
Ingredience
- 1šálekKoriandr čerstvý
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyCuketa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 5lžicMandle
- 2kusyMrkev kořen
- 800gramůMořský ďas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kuchyňském robotu rozmixujeme opraný a osušený čerstvý koriandr a loupané mandle najemno. Přidáme cayenský pepř, sůl a černý pepř.
- 2V této směsi obalíme z obou stran filety mořského ďasa a přitiskneme je, aby obal přilnul. Potom je zabalíme okurky nakrájené podélně na tenké plátky - stuhy.
- 3Vedle v parním hrnci svaříme vodu a na pařák položíme švem dolů balíčky. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře asi 7 minut. Přidáme omytou, oloupanou a na malé hranolky nakrájenou mrkev a cukety.
- 4Servírujeme tak, že na každý talíř dáme 1 posolený a popepřený filet pokapaný olivovým olejem a obložíme směsí mrkve a cukety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.