Mořský jazyk na bílém víně

60 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.
  • 2
    Porce omyté, vykuchané a stažené ryby osolíme, zalijeme bílým vínem a necháme v troubě pod pokličkou zvolna táhnout. Upečené ryby upravíme na horkou mísu.
  • 3
    Rozšleháme 4 vejce, dáme je do kastrolu a přimícháme šťávu z ryb a z citronu. Přidáme lžičku Solamylu rozmíchaného s vodou, osolíme a vložíme oříšek másla. Metlou šleháme směs na ohni, dokud nezhoustne.
  • 4
    Omáčku nalijeme na teplé porce ryby a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.