Mořský jazyk na bílém víně
60 min.
Ingredience
- 1200gramůMořský jazyk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSolamyl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25litrVíno bílé
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.
- 2Porce omyté, vykuchané a stažené ryby osolíme, zalijeme bílým vínem a necháme v troubě pod pokličkou zvolna táhnout. Upečené ryby upravíme na horkou mísu.
- 3Rozšleháme 4 vejce, dáme je do kastrolu a přimícháme šťávu z ryb a z citronu. Přidáme lžičku Solamylu rozmíchaného s vodou, osolíme a vložíme oříšek másla. Metlou šleháme směs na ohni, dokud nezhoustne.
- 4Omáčku nalijeme na teplé porce ryby a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.