Mořský jazyk na fritovaném listovém špenátu
35 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůMáslo bylinkové
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 700mililitrůVoda pitná
- 600gramůFilé z mořského jazyka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského jazyka vložíme do zapékací mísy, potřené 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, poklademe bylinkovým máslem, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 7 minut.
- 2Mezitím omyjeme špenát a osušíme. Do kastrolu vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a fritujeme na něm špenát pokrájený do tvaru lupínků. Musí být křehké.
- 3Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kostičky a cca 4 minuty povaříme v osolené vodě. Poté scedíme a promícháme se lžičkou olivového oleje.
- 4Špenát rozdělíme na talíře, přidáme upečenou rybu, doplníme zeleninou, ochutíme pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.