Mořský jazyk na víně

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
47 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu pečlivě očistíme, odřízneme černou kůži, vyvrhneme, omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme pokrájenou šalotku a posekanou petrželku. Na to položíme rybu, na kterou vymačkáme šťávu z půlky citronu. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčaty s lilkem obložíme rybu, podlijeme vínem a vodou, dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut.
  • 3
    Rybu vyndáme na oválný talíř, do šťávy v pekáčku zamícháme 2 lžíce másla a touto šťávou rybu přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.