Mořský jazyk na víně
35 min.
Ingredience
- 400gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 10gramůPetržel kudrnka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠalotka
- 4kusyRajčata
- 60gramůLilek
- 150mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
47 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rybu pečlivě očistíme, odřízneme černou kůži, vyvrhneme, omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme pokrájenou šalotku a posekanou petrželku. Na to položíme rybu, na kterou vymačkáme šťávu z půlky citronu. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčaty s lilkem obložíme rybu, podlijeme vínem a vodou, dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut.
- 3Rybu vyndáme na oválný talíř, do šťávy v pekáčku zamícháme 2 lžíce másla a touto šťávou rybu přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.