Mořský jazyk pečený na bylinkách
20 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyMeduňka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaCitronová kůra
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Česnek nakrájíme na tenké plátky a odložíme.
- 2Plátky ryby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací misky a posypeme šalotkou. Navrch poklademe plátky česneku a snítky bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a nalijeme na rybu.
- 3Rybu pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Po upečení pokrm posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami tymiánu a meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.