Mořský jazyk s bramborovou kaší a hráškem

42 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1407 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
68 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře umyté brambory uvaříme 15-20 minut doměkka. Ještě horké je oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do brambor vmícháme 100 g másla, sůl a horké mléko. Kaši udržujeme teplou.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme 50 g másla, na kterém doměkka opečeme oloupané šalotky nakrájené na plátky. Přimícháme hrášek a po několika minutách přilijeme horký drůbeží vývar. Vaříme přibližně 10 minut, až hrášek změkne a tekutina se vyvaří na polovinu.
  • 3
    Čtyři malé mořské jazyky (po 500 g) bez hlav, ploutví a kůže osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na velké pánvi rozehřejeme 5 lžic oleje a 50 g másla, přidáme ryby, které opékáme z obou stran asi 6 minut dozlatova. Maso by se mělo snadno uvolňovat od kostí.
  • 4
    Citrony omyjeme, dva z nich rozkrájíme po délce na čtvrtky. Ze třetího vymačkáme šťávu.
  • 5
    Ryby přemístíme na nahřáté velké talíře, z jedné strany je doplníme uvařeným hráškem s plátkem citronu, a z druhé strany bramborovou kaší.
  • 6
    Pánev vrátíme na oheň, rozehřejeme v ní zbývající máslo. Pánví kroužíme, dokud máslo nezačne pěnit a hnědnout. Přidáme citrónovou šťávu a takto ochuceným máslem přelijeme ryby na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.