Mořský jazyk s žampiony na víně
30 min.
Ingredience
- 800gramůMořský jazyk
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 80gramůStrouhanka
- 200gramůCibule
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského jazyka (bez kůže) osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky. Pekáček vymažeme olejem, na dno nasypeme polovinu cibule a žapionů, na ně vyskládáme porce jazyka, zasypeme zbylou cibulí a žampiony, podlijeme vínem, zakapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 15 minut.
- 2Porce ryby s žampiony a cibulí upravíme na talíře, následně podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.