Mořský jazyk se šafránem
46 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kusCibule
- 1kusOkurka salátová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaŠafrán
- 1litrVývar rybí
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceKerblík
- 600gramůMořský jazyk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mořské jazyky opláchneme a osušíme. Pokapeme třemi čtvrtinami citronové šťávy, osolíme a opepříme.
- 2Oloupeme a nasekáme cibuli. Okurku oloupeme, rozpůlíme ji podélně a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kostky.
- 3Máslo rozehřejeme v hrnci, podusíme cibuli a okurku, zaprášíme šafránem a necháme zesklovatět. Podlijeme rybím vývarem, přidáme smetanu, sůl a pepř. Uvedeme do varu a do vařící omáčky vložíme rybu.
- 4Hrnec odstavíme a necháme rybu dojít 6 minut. Poté rozdělíme na talíře.
- 5Kerblík omyjeme a otrháme lístky. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme zbytek citronové šťávy a posypeme kerblíkem.
- 6Podáváme k rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.