Mořský jazyk vařený

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme menší rybu o váze kolem 400 g. Očistíme, zbavíme ji černé kůže a rozčtvrtíme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. K cibuli přisypeme rajčata, posekanou petrželku, sůl a pepř. Podlijeme vínem, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Rybu vyjmeme a upravíme na vyhřáté talíře. Do šťávy v hrnci vmícháme lžíci másla a jíšku, povaříme 2 minuty a omáčkou přelijeme porce ryb na talířích. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.