Mořský jazyk vařený
35 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 10gramůPetržel kudrnka
- 400gramůMořský jazyk
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 600gramůRýže dušená
- 5gramůJíška instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vybereme menší rybu o váze kolem 400 g. Očistíme, zbavíme ji černé kůže a rozčtvrtíme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. K cibuli přisypeme rajčata, posekanou petrželku, sůl a pepř. Podlijeme vínem, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Rybu vyjmeme a upravíme na vyhřáté talíře. Do šťávy v hrnci vmícháme lžíci másla a jíšku, povaříme 2 minuty a omáčkou přelijeme porce ryb na talířích. Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.