Mořský okoun na grilu

74 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
27 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve očistíme artyčoky. Zbavíme je tuhých listů až k žlutému srdíčku, uřízneme špičatý vršek do poloviny, stonek odstraníme i se zbytky tmavých listů. Očištěné artyčoky vkládáme do vody se čtvrtkami citronu a když jsou všechny očištěné, nakrájíme je na plátky.
  • 2
    V hlubokém rendlíku na zahřátý olivový olej klademe artyčoky, posekaný tymián, na plátky nakrájený česnek, citronovou šťávu, pepř, sůl, směs pod poklicí na mírném plameni dusíme třicet minut. Dbáme, aby artyčoky nezměnily barvu.
  • 3
    Plátky ryby potřeme olivovým olejem, okořeníme pepřem a solí a na grilovací pánvi na oleji restujeme z každé strany čtyři minuty.
  • 4
    Na talíře rozdělíme artyčoky a porce ryb, hned podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.