Mořský okoun na grilu
74 min.
Ingredience
- 1800gramůArtyčoky
- 150mililitrůOlej olivový
- 2kusyCitrony
- 1lžíceTymián čerstvý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyOkouník mořský
- 10stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
27 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve očistíme artyčoky. Zbavíme je tuhých listů až k žlutému srdíčku, uřízneme špičatý vršek do poloviny, stonek odstraníme i se zbytky tmavých listů. Očištěné artyčoky vkládáme do vody se čtvrtkami citronu a když jsou všechny očištěné, nakrájíme je na plátky.
- 2V hlubokém rendlíku na zahřátý olivový olej klademe artyčoky, posekaný tymián, na plátky nakrájený česnek, citronovou šťávu, pepř, sůl, směs pod poklicí na mírném plameni dusíme třicet minut. Dbáme, aby artyčoky nezměnily barvu.
- 3Plátky ryby potřeme olivovým olejem, okořeníme pepřem a solí a na grilovací pánvi na oleji restujeme z každé strany čtyři minuty.
- 4Na talíře rozdělíme artyčoky a porce ryb, hned podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.