Mořský okoun v rajčatovo-cibulové omáčce
85 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyOkouník mořský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyCibule
- 1kusZázvor celý
- 2kusyChilli paprička
- 3kusyBobkový list
- 1lžičkaKmín římský
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKurkuma
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150gramůJogurt bílý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybu opláchneme, osušíme a po obou stranách několikrát příčně nařízneme. Do zářezů vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Oloupeme zázvor a najemno nasekáme. Papričky očistíme a nasekáme na tenké kroužky. Troubu rozpálíme na 200 °C.
- 2Rozpálíme přepuštěné máslo a krátce na něm osmahneme římský kmín a bobkové listy. Přidáme cibuli a orestujeme dozlatova. Vmícháme česnek, zázvor, chilli a kurkumu a opékáme ještě cca 2 minuty. Nakonec přidáme jogurt, rajčata, přilijeme 50 ml vody a přivedeme k varu. Ochutíme solí a zakryté vaříme cca 15 minut.
- 3Rybu vložíme do pekáčku, pokryjeme rajčatovou směsí a na střední liště trouby pečeme 20-25 minut. Poté ihned podáváme např. s rýží basmati.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.