Mořský okouník zapečený s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 3lžíceOlej olivový
- 600gramůOkouník mořský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůRajčata
- 5kusůCibulka jarní
- 150gramůMozzarella
- 10gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Každou porci mírně pokapeme octem.
- 2Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní 2/3 omytých, na plátky rozkrájených rajčat, očištěné, na kolečka nakrájené cibulky a bazalkové lístky. Osolíme a opepříme. Na zeleninu položíme porce okouníka, pokapeme 2 lžícemi oleje. Přikryjeme zbylými rajčaty. Na povrch poklademe Mozzarellu, pokrájenou na plátky.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.