Moskevská sekaná

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
61 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí, kachní a husí prsa najemno umeleme, nastrouháme tvrdý sýr a na kostičky nakrájíme slaninu a vepřová játra.
  • 2
    V míse všechny připravené suroviny smícháme, přidáme šlehačku, procezený sterilovaný hrášek, žloutky, sekanou petrželku, škrob a sůl, důkladně zpracujeme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Z masové směsi připravíme dvě malé šišky a dáme je péci na hlubší plech do trouby. Pečeme dočervena asi 40 minut a během pečení šišky občas potíráme rozehřátým máslem.
  • 4
    Mezitím připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, opláchneme, větší překrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme je 20-25 minut doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme vypářit. Ještě horké brambory prolisujeme, přidáme 50 g másla a sůl a vařečkou promícháme. Pak přilijeme vařící mléko a ručním šlehačem našleháme hladkou kaši.
  • 5
    Upečenou sekanou nakrájíme a servírujeme ji s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.