Moskevská sekaná
60 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 200gramůKachní prsa
- 250gramůHusí prsa
- 100gramůGouda
- 150gramůSlanina vepřová
- 100gramůJátra vepřová
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSolamyl
- 3lžičkySůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 700gramůBrambory
- 2,5litryVoda pitná
- 150mililitrůMléko polotučné
- 400gramůČervená řepa sterilovaná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
61 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí, kachní a husí prsa najemno umeleme, nastrouháme tvrdý sýr a na kostičky nakrájíme slaninu a vepřová játra.
- 2V míse všechny připravené suroviny smícháme, přidáme šlehačku, procezený sterilovaný hrášek, žloutky, sekanou petrželku, škrob a sůl, důkladně zpracujeme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
- 3Z masové směsi připravíme dvě malé šišky a dáme je péci na hlubší plech do trouby. Pečeme dočervena asi 40 minut a během pečení šišky občas potíráme rozehřátým máslem.
- 4Mezitím připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, opláchneme, větší překrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme je 20-25 minut doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme vypářit. Ještě horké brambory prolisujeme, přidáme 50 g másla a sůl a vařečkou promícháme. Pak přilijeme vařící mléko a ručním šlehačem našleháme hladkou kaši.
- 5Upečenou sekanou nakrájíme a servírujeme ji s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.