Motýlci z tygřích krevet

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1900 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
204 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety zbavíme skořápek a střev, přelomíme napůl v oblasti bříšek, aby ocásky držely (příp. použijeme loupané.) Smícháme pepř, sójovou omáčku, sůl, škrobovou moučku, víno a ve směsi krevety obalíme. Necháme marinovat 15 minut.
  • 2
    Rozpálíme olej v pánvi. Každou krevetu uchopíme za ocas, ponoříme do rozšlehaných vajec a do strouhanky, aby se stejně obalily. Postupně smažíme do zlatova. Poté necháme okapat.
  • 3
    Před podáváním je rozmístíme na listy hlávkového salátu a posypeme jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.