Motýlci z tygřích krevet
35 min.
Ingredience
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2kusyVejce slepičí
- 10lžicStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusyCibulka jarní
- 2hrnkyOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1900 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
204 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krevety zbavíme skořápek a střev, přelomíme napůl v oblasti bříšek, aby ocásky držely (příp. použijeme loupané.) Smícháme pepř, sójovou omáčku, sůl, škrobovou moučku, víno a ve směsi krevety obalíme. Necháme marinovat 15 minut.
- 2Rozpálíme olej v pánvi. Každou krevetu uchopíme za ocas, ponoříme do rozšlehaných vajec a do strouhanky, aby se stejně obalily. Postupně smažíme do zlatova. Poté necháme okapat.
- 3Před podáváním je rozmístíme na listy hlávkového salátu a posypeme jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.