Moules mernier
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 145mililitrůVoda pitná
- 145mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceZakysaná smetana
- 3kusyMrkev kořen
- 2kilogramyŠkeble čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou okartáčujeme škeble. Odstraníme vlas a vyhodíme otevřené a poškozené kusy.
- 2Do velkého hrnce se silným dnem dáme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, vodu, víno a vývar. 10 minut vaříme, dokud cibule a mrkev nezměkne.
- 3Přidáme škeble, zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme, dokud se škeble neotevřou. Hrcem v průběhu vaření zatřeseme.
- 4Slijeme do mísy škeble a vývar nalijeme do hrnce zpět. Zavřené škeble vyhodíme.
- 5Přivedeme k varu vývar a vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.
- 6Odstavíme, vmícháme smetanu a osolíme a opepříme.
- 7Škeble rozdělíme do 4 misek, přelijeme omáčkou a posypeme petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.