Moules mernier

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod studenou tekoucí vodou okartáčujeme škeble. Odstraníme vlas a vyhodíme otevřené a poškozené kusy.
  • 2
    Do velkého hrnce se silným dnem dáme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, vodu, víno a vývar. 10 minut vaříme, dokud cibule a mrkev nezměkne.
  • 3
    Přidáme škeble, zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme, dokud se škeble neotevřou. Hrcem v průběhu vaření zatřeseme.
  • 4
    Slijeme do mísy škeble a vývar nalijeme do hrnce zpět. Zavřené škeble vyhodíme.
  • 5
    Přivedeme k varu vývar a vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.
  • 6
    Odstavíme, vmícháme smetanu a osolíme a opepříme.
  • 7
    Škeble rozdělíme do 4 misek, přelijeme omáčkou a posypeme petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.