Mozeček v pikantní omáčce
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2litryVývar zeleninový
- 200mililitrůOcet vinný
- 150mililitrůMajonéza
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůHořčice
- 500gramůTelecí mozek
- 70mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Telecí mozeček ve vlažné vodě odblaníme, vložíme do hrnce, přilijeme ocet a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi půl hodiny až 40 minut.
- 2Vajíčka uvaříme natvrdo, nakrájíme na malé kostičky a spolu se lžící pikantní hořčice vmícháme do majonézy. Ještě naředíne třemi lžícemi smetany, osolíme, opepříme a máme hotovou omáčku.
- 3Vychladlý mozeček nakrájíme na plátky, upravíme na dezertní talířky a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.