Mozeček z vařeného květáku
38 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůOlej rostlinný
- 2špetkySůl
- 1lžičkaPažitka
- 200gramůKvěták
- 1lžíceMléko čerstve polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat. Cibuli drobně pokrájíme. Vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, pažitku drobně posekáme.
- 2Cibuli osmažíme na oleji, vsypeme květák, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem a za stálého míchání necháme vejce usmažit. Hotový mozeček zdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 21. 9. 2016
Mozeček z vařeného květáku
Tomuto receptu dávám palec nahoru.😎 Mozeček se dobře připravuje v pánvi wok, místo oleje se může vyškvařit trochu uzené slaniny, pokud ji má někdo rád. Květák jsem nahrubo nasekala.Pro větší jedlíky bych množství malinko navýšila. Mimo sezónu připravuji z zmraženého květáku. 😎
Anonymní uživatel
čt 7. 6. 2018
Mozeček z vařeného květáku
velice dobrý recept. Již jsem uvařil, chutnalo, dávám palec nahoru 😁