Mozeček z vařeného květáku

38 min.
Evropa
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat. Cibuli drobně pokrájíme. Vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, pažitku drobně posekáme.
  • 2
    Cibuli osmažíme na oleji, vsypeme květák, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem a za stálého míchání necháme vejce usmažit. Hotový mozeček zdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 21. 9. 2016
Mozeček z vařeného květáku
Tomuto receptu dávám palec nahoru.😎 Mozeček se dobře připravuje v pánvi wok, místo oleje se může vyškvařit trochu uzené slaniny, pokud ji má někdo rád. Květák jsem nahrubo nasekala.Pro větší jedlíky bych množství malinko navýšila. Mimo sezónu připravuji z zmraženého květáku. 😎
Anonymní uživatel
čt 7. 6. 2018
Mozeček z vařeného květáku
velice dobrý recept. Již jsem uvařil, chutnalo, dávám palec nahoru 😁