Mozeček zapečený na lasturách I

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
630 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na větší části másla zpěníme rozkrájenou cibuli a poté přidáme nakrájený mozeček. Vše osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať a podusíme. Jakmile je vše měkké, odstavíme z ohně.
  • 3
    Připravíme si 4 lastury. Pokud nemáme, použijeme jednoporcové zapékací misky, které vymastíme máslem a posypeme strouhanou houskou anebo strouhankou. Poté do misek rozdělíme podušený mozeček.
  • 4
    Na mozek v miskách rozlijeme rozšlehaná osolená vejce smíchaná s nasekanou petrželovou natí. Vše posypeme strouhanou houskou (strouhankou), zakapeme rozehřátým máslem a dáme zapéct do trouby cca 15 min.
  • 5
    Hotový zapečený mozeček podáváme s dílky citrónu a topinkami z bílého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.